Destacat‎ > ‎Novetats‎ > ‎

ALUMNES DE L’IES L’ESTACIÓ, GUANYADORS A ALCOI DEL CONCURS PROGRAMA-ME 2012

30 de març 2012, 8:26 publicada per Pere Crespo Molina

Els alumnes de l’IES l’Estació, David Rios, Ivan Montagud i Jordi Vilaplana, de primer curs del Cicle Formatiu de Grau Superior DAW (Desenvolupament d’aplicacions web), han resultat guanyadors del concurs  Programa-Me 2012, a nivell de comunitat autònoma.

Concursants

Els alumnes, acompanyats per la seua professora Tamara Riestra, es van enfrontar el passat 28 de Març al CIPFP Batoi d’Alcoi, en primera ronda, als alumnes dels diferents instituts que formen part del projecte. El 5 de Juny se celebrarà el concurs a nivell nacional a Móstoles, on participaran els primers i segons finalistes de cada concurs a nivell de comunitat, que s’han celebrat a Talavera de la Reina, Navalmoral de la Mata, Alcoi, Trebujena, Reus, Lalín i Móstoles .


Els nostres alumnes van ser premiats amb un ordinador portàtil Netbook per a casdacun, una pissarra digital interactiva per al centre, i també amb el pagament de les despeses del viatge per poder participar al concurs a nivell nacional.


Durant quatre hores tots els grups d’estudiants van intentar resoldre alguns dels deu problemes proposats utilitzant els llenguatges C, C++ o Java, i validant els mateixos contra un jutge automàtic basat en programari anomenat “Dom Judge”. Els guanyadors van ser capaços de resoldre quatre dels deu problemes proposats, a llarga distància del segon equip classificat, amfitrió del concurs, que en va resoldre un.


El concurs, a nivell de comunitat autònoma, s’ha celebrat gràcies a l’ajuda del Ministeri d’Educació i del Fons Social Europeu, en el marc dels projectes d’innovació de la formació professional, després de l’èxit del concurs a la Comunitat de Madrid.


Els organitzadors d’Alcoi van obsequiar els participants amb una samarreta commemorativa i una motxilla per a cada equip. Durant la celebració del concurs, els amfitrions van aprofitar la visita per mostrar als professors acompanyants les magnífiques instal·lacions de les quals disposa el centre. En finalitzar i abans del lliurament de premis, l’organització va oferir a tots els participants un menjar realitzat pels estudiants del Cicle d’Hosteleria de l’esmentat centre.


Comments