Destacat‎ > ‎

Novetats


Alumnes de L'IES l'Estació, tercers a Alcoi del concurs App Inventor

25 de nov. 2012, 3:48 publicada per Pere Crespo Molina   [ actualitzat el 28 de nov. 2012, 2:08 ]

Els alumnes de l'IES l'Estació, Vicent Párraga i David Jaén,  de primer curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà SMX (Sistemes Microinformàtics i Xarxes), han quedat en tercera posició al II Concurs de programació d'aplicacions per a mòbils  amb sistema operatiu Android mitjançant l'ús de l'eina AppInventor (http://www.appinventor.es/)
Expedició de L'IES L'estació al concurs AppInventor

L'IES l'Estació va participar amb cinc aplicacions realitzades per onze alumnes de diferents cursos i tutoritzats pels professors Jose Federico Muñoz, Silvia Sancho, Mª José Micó i Pere Crespo. Aquesta segona edició, celebrada el 23 de novembre a la Universitat Politècnica d'Alcoi ha sigut un èxit de participació amb 57 aplicacions presentades,  15 col·legis /instituts diferents de 6 poblacions diferents, amb una participació aproximada de 200
alumnes. Segons l'organització el nivell va ser molt alt, respecte de l'any anterior.

Els nostres alumnes guardonats van ser obsequiats amb un Smartphone Android cadascun, per la realització d'una aplicació anomenada "Aprender". Aquesta aplicació és pensada per als més menuts de la casa i consisteix en una sèrie de jocs educatius en tres idiomes, Castellà, Anglès i Valencià que els permeten aprendre els animals, formes i números d'una forma interactiva i divertida.

Pantalles Aprender

L'aplicació guanyadora de l'IES Manuel Broseta de Banyeres va  ser "BabySiter", també pensada per als més menuts, i que va agradar molt a tothom. La segona classificada "¿Qué hay en la cocina?", una aplicació molt útil  de l'IES Serra Mariola de Muro d'Alcoi, que et permet cercar receptes de cuina que continguen si més no una sèrie d'ingredients que l'usuari pot utilitzar com a filtre.

Altres 4 aplicacions més van ser premiades i perquè tots pugau gaudir al vostre mòbil Android d'aquestes Apps més destacades del concurs, adjunte una taula amb informació detallada de cadascuna d'elles i amb accés a la descàrrega dels .apk (instal·ladors), manuals i codi de cadascuna. Tan sols cal descarregar els arxius .apk al vostre mòbil, polsar sobre ells i el mòbil ens guiarà amb la instal·lació (http://htcero.com/2012/01/como-instalar-aplicaciones-de-terceros-no-disponibles-en-el-android-market/)

 Premi Nom     Manual i pantallesCentre  Descripció Codi i binari AppInventor *
 1er Premi Alumnes BabySiter Babisiter.pdf IES Manuel Broseta (Banyeres) App per entretindre als més menuts amb una eina per dibuixar, un sonall, cançons de bressol i galeria de pelutxos App  BabySiter.apk
Codi 
BabySiter.zip
 2on Premi Alumnes ¿Qué hay en la cocina? ManualQueh.pdf IES Serra de Mariola (Muro d'Alcoi) Cercador de receptes de cuina utilitzant com a filtre un conjunt d'ingredients que l'usuari selecciona previament AppRECETAS.apk
Codi 
RECETAS.zip
 3er premi Alumnes Aprender aprender.pdf IES l'Estació (Ontinyent)Joc educatius en tres idiomes, Castellà, Anglès i Valencià que permet als més menuts aprendre els animals, formes i números d'una forma interactiva i divertida Appaprender.apk

Codi 
aprender.zip 
 1er Premi escoles Agilidadagilidadme.pdf Col·legi Salesianos Juan XXIII (Alcoi) Joc d'agilitat mental matemàtica de l'estil de Braintrainning App AGILIDAD.apk
Codi 
AGILIDAD.zip
 2on premi escoles Dolçaina virtual No disponible encara IES Andreu Sempere (Alcoi) Una dolçaina virtual on podem aprendre les notes i les posicions dels dits d'aquestes No disponible encara
 3er premi escoles Karaoke 2000 No disponible encara IES Pare Arques (Cocentaina) App clàssica de Karaoke però per al mòbil No disponible encara
 Premi del públic Emergency Call EmergencyC.pdf Col·legi San Roque (Alcoi) App per accedir ràpidament als telèfons d'emergència més típics.AppEmergencyC.apk
Codi 
EmergencyC.zip
 Premi originalitat PagaApp MANUALPAGA.pdfIES Jaume I
(Ontinyent) 
 App que et permet sortejar entre els amics qui paga el compteAppPAGAAPP(1).apk
Codi 
PAGAAPP.zip
Si voleu a més accedir i descarregar-se la resta de les aplicacions, en aquesta plana http://appinventor.epsa.upv.es podeu descarregar-se-les previ registre. Detall exacte de concursants i premis (premios_moviles_135030_261112_4651.pdf)

Steegle.com - Google Sites Tweet Button


ALUMNES DE L’IES L’ESTACIÓ, GUANYADORS A ALCOI DEL CONCURS PROGRAMA-ME 2012

30 de març 2012, 8:26 publicada per Pere Crespo Molina

Els alumnes de l’IES l’Estació, David Rios, Ivan Montagud i Jordi Vilaplana, de primer curs del Cicle Formatiu de Grau Superior DAW (Desenvolupament d’aplicacions web), han resultat guanyadors del concurs  Programa-Me 2012, a nivell de comunitat autònoma.

Concursants

Els alumnes, acompanyats per la seua professora Tamara Riestra, es van enfrontar el passat 28 de Març al CIPFP Batoi d’Alcoi, en primera ronda, als alumnes dels diferents instituts que formen part del projecte. El 5 de Juny se celebrarà el concurs a nivell nacional a Móstoles, on participaran els primers i segons finalistes de cada concurs a nivell de comunitat, que s’han celebrat a Talavera de la Reina, Navalmoral de la Mata, Alcoi, Trebujena, Reus, Lalín i Móstoles .


Els nostres alumnes van ser premiats amb un ordinador portàtil Netbook per a casdacun, una pissarra digital interactiva per al centre, i també amb el pagament de les despeses del viatge per poder participar al concurs a nivell nacional.


Durant quatre hores tots els grups d’estudiants van intentar resoldre alguns dels deu problemes proposats utilitzant els llenguatges C, C++ o Java, i validant els mateixos contra un jutge automàtic basat en programari anomenat “Dom Judge”. Els guanyadors van ser capaços de resoldre quatre dels deu problemes proposats, a llarga distància del segon equip classificat, amfitrió del concurs, que en va resoldre un.


El concurs, a nivell de comunitat autònoma, s’ha celebrat gràcies a l’ajuda del Ministeri d’Educació i del Fons Social Europeu, en el marc dels projectes d’innovació de la formació professional, després de l’èxit del concurs a la Comunitat de Madrid.


Els organitzadors d’Alcoi van obsequiar els participants amb una samarreta commemorativa i una motxilla per a cada equip. Durant la celebració del concurs, els amfitrions van aprofitar la visita per mostrar als professors acompanyants les magnífiques instal·lacions de les quals disposa el centre. En finalitzar i abans del lliurament de premis, l’organització va oferir a tots els participants un menjar realitzat pels estudiants del Cicle d’Hosteleria de l’esmentat centre.


Presentació google sites

30 de març 2012, 8:25 publicada per Pere Crespo Molina

Google SitesIES l’Estació guanya el 3er premi del concurs desafiament robot 2011 en la categoria lliure

7 de febr. 2012, 15:25 publicada per Pere Crespo Molina

Vídeos desafiament robot 2011

Vídeo resum 2011

Desafiament robot 2011


El passat divendres 15 d’abril es va celebrar a València la tercera edició del concurs “Desafio Robot”. Un concurs que a mesura que s’han anat succeint les edicions ha anat en augment  la seua participació i enguany ja erem al voltant de 170 equips participants en un event organitzat per a  estudiants de centres escolars de la Comunitat Valenciana de Secundaria, Batxillerat i Cicles Formatius de Formació Professional (tant públics, privats com concertats).


Del que es tracta al concurs és implicar durant un curs escolar a professors i alumnes en la construcció i programació d’un o més robots. L’objectiu és que aquest robot participe al concurs desafiament robot al Museu de les ciències Príncep Felip de València, on es mesurarà amb altres mitjançant la realització d’una sèrie de proves. Els guanyadors solen ser els robots més ràpids i millor programats.


El concurs s’estructura en tres categories; lego, lliure i especial. Els robots de la categoria lego són robots construïts amb peces d'aquesta empresa joguetera i cada centre pot optar a dotacions de conselleria d’aquest material per al concurs. La categoria lliure, que és en la que nosaltres hem participat per primera vegada, els robots són de lliure creació i cada equip es construeix el seu propi sense excedir unes mides. En aquesta categoria és on vam participar nosaltres amb 2 equips de dos alumnes cadascun. La categoria especial està reservada per a robots programats per fer una coreografia de ball i sol ser molt vistosa i animada. També estàvem inscrits en aquesta secció amb un tercer equip, que és el màxim permès per centre,  però malauradament no vam participar perquè el robot no el vam poder afinar per a que arribara en condicions al concurs.


En la categoria lliure vam quedar tercers i quints de vora 40 instituts participants a només 6 desenes de segon del segon classificat. El premi que vam obtenir va ser un xec-regal en productes OMRON (empresa d’electrònica i automàtica industrial) per valor de 500 € , diploma acreditatiu per al centre a més de 2 iPod Shuffle 2GB i diploma acreditatiu per integrant de l'equip.Per a la construcció dels robots hem estat quasi tot l'any des de gener fins al dia del concurs treballant 3 o 4 hores a la setmana en horari extraescolar per tal d'enllestir els robots que anaven a participar-hi.

La nostra prioritat sempre ha estat construir des del principi un robot que fora totalment obert i lliure des del maquinari fins al programari. Entenent lliure com la possibilitat de poder ser usat, copiat, estudiat, modificat i redistribuït lliurement sense que cap companyia de maquinari o programari puga posar entrebancs o ofuscar el funcionament intern de qualsevol peça o codi emprat. Per a nosaltres aquestos principis de llibertat són fonamentals per fomentar la creativitat, eficiència, col·laboració, competitivitat i solidaritat que un esdeveniment científic-tècnic-educatiu d’aquest calibre cal que duga com a segell distintiu per a que cada edició nova siga millor i més competida que l’anterior.


Per això sempre hem experimentat amb la plataforma electrònica arduino (http://www.arduino.cc) que és oberta i serveix per a la creació de prototips basats en programari i maquinari flexibles i fàcils d'emprar. De

fet, es va crear per a artistes, dissenyadors, afeccionats i qualsevol interessat en crear entorns o objectes electrònics interactius. Sobre la plataforma arduino nosaltres hem afegit motors, sensors d'ultrasons, infrarojos , una pantalla, bateries, botons i hem construït així uns robots capaços d'afrontar les dos proves plantejades a l'edició 2011 de desafiament robot . El problema amb aquestos robots va ser que no vam tindre suficient temps per  afinar-los i fer-los realment competitius i al final es vam decidir a utilitzar una base de l'empresa pololu (amb mateix microcontrolador que arduino)  perquè ja la teníem molt experimentada, era molt competitiva  i fàcil d’estendre amb ultrasons i infrarojos i tot el programari necessari per dur a terme les proves de desafiament robot 2011.

Esperem per a la pròxima edició poder tindre un robot basat principalment en arduino que siga tant o més competitiu com els que vam presentar enguany al concurs. Seria per  a nosaltres una satisfacció i orgull molt gran, i una gran aportació per a la resta de companys que podrien utilitzar-ho com a base de partida per a pròximes edicions.


Les dos proves a superar d’enguany van ser la clàssica de seguiment de línia, que consisteix en que el robot ha de ser capaç de recórrer un circuit pintat de negre sobre un tauler de fusta en el menys temps possible i sense eixir-se’n de la línia negra que delimita el circuit. La segona prova, molt més complicada, consistia en un circuit (mesures 2m x 3m) tancat on hi havien 3 pots de coca-cola blancs i 3 negres repartits de forma arbitraria i on el robot havia de ser capaç de detectar solament els negres i treure-los fora del circuit en menys de 3 minuts.

Hem preparat un vídeo resum on es pot apreciar molt bé el que van ser les proves i l’ambient general que es respirava al  concurs i que teniu disponible a http://www.youtube.com/watch?v=1hUkSNEkQDA

També tenim una  plana web on tenim penjat material i textos dels robots amb els que hem estat experimentant a https://sites.google.com/a/iestacio.com/robotica/grup-robotica  (http://it.iestacio.com) 


NOTA: Al final de l'article teniu adjunt 3 pdf's amb les classificacions de cadascuna de les categories

Oferta formativa cefire

9 de maig 2011, 5:15 publicada per Pere Crespo Molina

Ya han sido aprobados y publicados todos los cursos de nuestra familia
para este curso académico, la oferta la podeis ver en los siguientes
enlaces:

Familia de Informatica y Comunicaciones:
http://cefire.edu.gva.es/sfp/index.php?seccion=ediciones&filtro_titulo=&filtro_ambito=009&filtro_familia=32&filtro_nivel=&filtro_estado=


Si buscais por la Familia de Electricidad y Electrónica vereis que se
ofertan también los cursos de CISCO I, CISCO II y CISCO ItEssentials.
Podeis realizar la inscripción también, los cursos son los mismos que
los que ofertamos en Informática pero en otras fechas:

Familia de Electricidad y Electronica:
http://cefire.edu.gva.es/sfp/index.php?seccion=ediciones&filtro_titulo=&filtro_ambito=009&filtro_familia=27&filtro_nivel=&filtro_estado=


Este año se ofertan cursos transversales etiquetados como "Familia
Formación Profesional", aquí también podeis realizar inscripciones:

Familia Formación Profesional:
http://cefire.edu.gva.es/sfp/index.php?seccion=ediciones&filtro_titulo=&filtro_ambito=009&filtro_familia=43&filtro_nivel=&filtro_estado=

Si puedierais dar la máxima difusión a los miembros de vuestro
departamento, os lo agradeceria.
saludos.

Paco Destruels

Concurs Skills

25 d’abr. 2011, 12:03 publicada per Pere Crespo Molina

Concurs Skills – hi ha dos categories per als estudiants d'Informàtica


    • Disseny Web. - 12 participants

    • IT PC Suport de Xarxes. - 8 participants


http://www.edu.gva.es/eva/val/skills/principal.htm

http://www.edu.gva.es/eva/val/skills/llista_skills.htm

http://www.spainskills2011.es/SpainSkills2011/Inicio.html


bases de les convocatories

http://www.edu.gva.es/eva/docs/fp/skills/val/D_WebV.pdf

http://www.edu.gva.es/eva/docs/fp/skills/val/XarxesV.pdf


Programa Europeu Leonardo


Actualització DNS Interns de la Generalitat Valenciana

17 de febr. 2011, 12:58 publicada per Pere Crespo Molina

Pròximament se’n va a procedir a l’actualització de la plataforma de DNS interns de la Generalitat Valenciana, la qual cosa implica un canvi en el direccionamiento dels servidors de noms.
Esta plataforma dóna servici a la connexió de secretaria dels centres educatius, és per açò que ha d’actualitzar la configuració de xarxa dels ordinadors del seu centre connectats a la línia de secretaria.
La migració definitiva als nous servidors DNS es farà efectiva el 3 de març de 2011 per tant disposa fins esta data per a realitzar els canvis en els seus equips.
Havem preparat dos guies de com realitzar els canvis tant en el sistema operatiu Lliurex com Windows. Estos documents estan disponibles en la secció de documentació de la web del SAI (http://sai.edu.gva.es/?q=va/node/14) en l’apartat de Manuals.

Per a més informació, poden posar-se en contacte amb nosaltres a través de la pàgina web del SAI, http://sai.edu.gva.es.
Gràcies per la seua col·laboració.

Accés a xarxes socials

17 de febr. 2011, 12:56 publicada per Pere Crespo Molina

Des de la direcció general d’Innovació Tecnològica Educativa li comuniquem que s’ha procedit a inhabilitar l’accés a les xarxes socials en la connexió d’aules dels centres educatius dependents de la Generalitat Valenciana, d’acord a l’article 13 del Reial Decret 1720/2007 de desplegament de la Llei orgànica 15/1999 de protecció de dades de caràcter personal.
Tot intent d’accés a una xarxa social des d’un equip connectat a la xarxa d’aules obtindrà per resposta el missatge següent:
D’acord a l’article 13 del Reial Decret 1720 2007/de Desplegament de la llei Orgànica 15 1999/de protecció de dades de caràcter personal que cita :

“Podrá procedir-se al tractament de les dades dels majors de catorze anys amb el seu consentiment, excepte en aquells casos en què la Llei exigisca per a la seua prestació l’assistència dels titulars de la pàtria potestat o tutela. En el cas dels menors de catorze anys es requerirà el consentiment dels pares o tutors”

i a les Condicions d’Ús i la Política de Privacitat de la majoria de xarxes socials en què s’especifica que l’edat mínima per a ser membre de les mateixes és 14 anys, s’ha inhabilitat l’accés a esta pàgina web.
El professorat, que dins de la seua activitat docent requerisca l’accés a les xarxes socials, podrà sol·licitar l’accés temporal a elles indicant el període de temps, obrint una incidència a través de Gestió d'incidències del SAI.
Per a més informació, pot posar-se en contacte amb nosaltres a través de la pàgina web del SAI, http://sai.edu.gva.es.

Reba una salutació ben cordial.

II Jornades Coordinació TIC

17 de febr. 2011, 12:55 publicada per Pere Crespo Molina

La Conselleria d’Educació, a través de la direcció general d’Innovació Tecnològica Educativa, vos comunica la pròxima realització de les “II Jornades de Coordinació TIC”.

Estes segones jornades tenen com a objectiu acostar els projectes de la direcció general d’Innovació Tecnològica Educativa de la Conselleria d’Educació al professorat amb responsabilitat en matèria TIC en els centres educatius.

Les segones jornades constaran d’una sèrie de tallers presencials relacionats amb el projecte LliureX (model de centre i aula, infantil, música, biblioteca i necessitats educatives especials), amb el projecte Mestre a Casa (web de centre, web de grup i comunitats virtuals) i aplicacions informàtiques, com ara, la Gestió d’inventari i d’incidències. Estos tallers s’agruparan geogràficament en determinats centres educatius en funció de la demanda.

El professorat a què va dirigit és el següent: directors/es dels centres, coordinadors/es TIC, responsables d’aules d’informàtica, responsables de biblioteca, professorat de música, professorat d’Educació Especial i professorat de cicles formatius.

Per temes organitzatius i d’eficiència s’ha establit un nombre màxim de tres participants per centre. Cada un dels quals podrà seleccionar fins a tres tallers, sabent que la dita selecció no és vinculant ja que no es tracta de la preinscripció a cursos projectats concretament en un lloc i data.

En la següent adreça electrònica http://mestreacasa.gva.es/web/coortic/ teniu a la vostra disposició tota la informació relacionada amb la celebració de les segones jornades, inclòs l’accés al formulari (https://oficinavirtual.edu.gva.es/oficina_edu/) que haurà d’omplir el director/a, secretari/a o el administratiu/iva del centre. En este indicarà, per a cada un dels tres possibles professors participants, les preferències respecte als tallers proposats , tenint en compte sempre que dites preferències no impliquen necessàriament que es puguen atendre. En la mesura que l’organització de les dites jornades ho permeta s’atendran totes les peticions.

El termini per a indicar les preferències serà del 7 de febrer al 18 de febrer ambdós inclusivament.

Posteriorment, el professorat que haja realitzat prèviament la selecció en el termini de temps indicat (a través del director/a , secretari/a o el administratiu/iva), podrà formalitzar la inscripció als tallers en els llocs indicats i que, a este efecte, organitze la direcció general d’Innovació Tecnològica Educativa, després d’analitzar la demanda rebuda.

La inscripció es realitzarà per orde rigorós i es tancarà per a cada taller quan es complete el nombre de places i dins del termini de temps establit que es comunicarà.

A través del compte de correu del centre rebreu, posteriorment, notificació del professorat del centre participant en estes segones Jornades, així com el lloc i hora en què es realitzaran les sessions demostratives o tallers en què ha formalitzat la seua inscripció.

Per a realitzar qualsevol consulta relacionada amb les jornades, a més dels fòrums disponibles en l’espai web anteriorment indicat, teniu també a la vostra disposició el següent compte de correu electrònic: jornadastic@gva.es

Tot esperant que la celebració de les “II Jornades de Coordinació TIC” servisquen de suport en el procés d’ensenyança-aprenentatge, rebeu una salutació ben cordial.
Sofia Bellés Ramos

Directora general d’Innovació Tecnològica Educativa

Conselleria d'Educació

Actualització agent EPO (Antivirus Mc Affee)

17 de febr. 2011, 12:53 publicada per Pere Crespo Molina   [ actualitzat el 17 de febr. 2011, 12:55 ]

Hem detectat problemes d’actualització d’agents en el servidor de l’antivirus Mc Affee. Alguns equips no aconseguixen connectar al servidor.

Per a solucionar el problema, els centres han de descarregar-se l’agent EPO del servidor FTP (193.144.125.34) i instal·lar-ho novament en els equips de secretaria el sistema operatiu dels quals siga Windows (els equips amb Lliurex no tenen necessitat de la instal·lació d’antivirus).

La informació referent a l’antivirus està en :

http://www.edu.gva.es/soportegc/v_cas/antivirus.htm#programa

Així mateix, i açò és IMPORTANT, necessitem que els equips connectats a la xarxa de secretaria s'anomenen com correspon:

         CODIGOCENTRO-xx-xx

esta codificació pot consultar-se en l’apartat "Com instal·lar-ho?" de l’enllaç anterior.

Adjuntem una imatge que mostra on han de posar este nom d’equip.

1-10 of 24