Grup robòtica‎ > ‎

Robot asuro

ASURO és un xicotet robot mòvil desenvolupat per a propòsits educatius pel DLR, el centre aerospacial Alemà.

És molt flexible i completament programable en C. El seu ensamblatge és fàcil per a un electrònic experimentat i també és possible per a un novato

Un novato necessita entre 3 o 4 hores per poder enssamblar-lo completament. El asuro vé en forma de kit i hi ha que soldar peça per peça tot el robot.

A excepció de la placa de circuit impressa (PCB) tots els components utilitzats són estàndar i eines freeware poden utilitzar-se per a la seua programació. D'aquesta manera ASURO és excepcional com a introducció a la electrònica controlada per microcontroladors, per a projectes en escoles i universitats o per a escoles d'adults. Eines especials, que són freeware per a usuaris privats, s'han utilitzat per a totes les fases de desenvolupament electrònic i disseny del programari, provant així que els robots poden ser dissenyats sense eines ni màquines cares.


ASURO està equipat amb un processador Atmel AVR RISC i dos motors controlats independentment. un trçador de línies òptic, sis detectors de col·lisions, dos odòmetres-sensors, tres indicadors tipus LED i infrarojos per a la programació i control remot des del PC.

Per a més informació consultar http://www.arexx.com/arexx.php?cmd=goto&cparam=p_asuro


Links Asuro interessants

http://www.asurowiki.de   //Wiki en alemà molt complet

http://www.youtube.com/user/pinsel120866  //Canal youtube amb projectes asuro molt interessants

Llibres Asuro recomanats

More fun with ASURO vol. 1

També està el volum 2 però crec que solament en alemà

Videos interessants

Jo vull eixes pinces

Sistema de pincees interessant però no útil per a nosaltres

Interessant

Tutorial de muntatge ASURO molt bóĊ
Pere Crespo Molina,
27 de gen. 2011, 7:55
Comments