Grup robòtica‎ > ‎

Plataforma Arduino

Arduino és una plataforma d'electrònica oberta per a la creació de prototips basada en programari i maquinari flexibles i fàcils d'usar. Es va crear per a artistes, dissenyadors, afeccionats i qualsevol interessat a crear entorns o objectes interactius.

Arduino pot prendre informació de l'entorn a través dels seus pins d'entrada utilitzant una amplia gamma de sensors i pot afectar allò que li envolta controlant llums, motors i altres actuadors. 
El microcontrolador en la placa Arduino es programa mitjançant el llenguatge de programació Arduino (basat en Wiring) i l'entorn de desenvolupament Arduino (basat en Processing). Els projectes fets amb Arduino poden executar-se sense necessitat de connectar a un ordinador, si bé tenen la possibilitat de fer-ho i comunicar amb diferents tipus de programari (p. ex. Flash, Processing, MaxMSP). Les plaques poden ser fetes a mà o comprades muntades de fàbrica; el programari pot ser descarregat de forma gratuïta. Els fitxers de disseny de referència (CAD) estan disponibles sota una llicència oberta, així que eres lliure d'adaptar-los a les teues necessitats.

MES INFORMACIÓ SOBRE ARDUINO VISITA: http://www.arduino.cc/es/

Llibres molt interessants sobre arduino i com començar a experimentar amb ell

Getting started with arduino

 • Arduino starter Kit Manual - A Complete beginners guide  (Excepcional l'he utilitzat a classe i els alumnes d'un grup mitjà d'informàtica el poden seguir els experiments proposats sense cap problema)

 • Botiga on comprem el material d'arduino
  http://bricogeek.com  (Per cert tenen un blog excepcional on cada dia expliquen experiments curiosos)
  Fòrums interessants arduino
  http://www.arduino.cc/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl  (Solament dedicat a arduino)

  Robot interessant amb arduino per a la prova de ball
  http://hacknmod.com/hack/make-a-mini-segway-using-the-arduino/    (Interessant per a la prova de ball)
  http://www.instructables.com/id/Make-a-wall-avoiding-Robot!/            (Interessant punt de partida mmillor que el ASURO per al traçador de linies)

  Idees per al nostre robot arduino

  Per construir el nostre robot basat en arduino he vist una estructura  modular i apilable de metacrilat molt eleganthttp://letsmakerobots.com/node/22935 caldrà anar a alguna tenda de bricolatge per veure si podem comprar planxes de metacrilat.

  Aquest controlador de motor de sparkfun m'agrada i és justament el que necessite http://www.sparkfun.com/commerce/tutorial_info.php?tutorials_id=195

  Si vull provar directament el L298N driver sense més històries
  http://www.pyroelectro.com/tutorials/l298_control/index.html

  Si vull programar el arduino amb la Avr-library, igual que el pololu 3pi i no utilitzant el IDE i llenguatge processing propi de la plataforma http://www.javiervalcarce.eu/wiki/Program_Arduino_with_AVR-GCC

  Arduino Library for the Pololu QTR Reflectance Sensors  Comments